[ Prijava ]
Počeo sa radom “Bihać Developers Meetup”

Na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću počeo je sa radom “Bihać Developers Meetup” –koji organizira predavanja i sastanke na temu software developmenta. Predavači na predavanjima i sastancima biće eminentni eksperti iz Bosne i Hercegovine, regiona  i Evrope. Bihać Developers Meetup organizira sastanake i predavanja na temu razvoja softvera, baza podataka, cloud computing, umjetne inteligencija i drugih srodnih tema. 

Prisustvo na sastancima je slobodno i potpuno besplatno, a svi oni koji žele da saznaju nešto o ovim temama o kojima želimo pričati su dobro došli.

Meetupi će se organizirati na Tehničkom fakultetu u Bihaću, uz podršku Univerziteta i drugih pravnih subjekata iz Bihaća i kantona. 

Kako postati član Bihać Developers MeetUp grupe

Da bi postao član Bihać Developers MeetUp grupe poterebno je:

1. Otvoriti račun sa svojim imena na http://meetup.com
2. Postati član grupe tako što ćete se pridružiti Bihac Developers Meetup  grupi na web stranici: http://meetup.com/bihacdev 
3. sad kada ste postali član, smo je potrebno pratiti objave i najave predavanja i sastanaka te ukoliko imate vremena doći na Tehnički fakultet i prisustvovati sastanku.

Ko organizira sastanke Bihać Developers MeetUp grupe

Bihać Developers Meetup pokrenula je grupa entuzijasta, kompjuterskih freakova, zaljubljenika u softvare development, iz različitih platformi. Osnovni cilj grupe je razmjena iskustava i promocija razvoja softvera. Ovi ljudi pokušavaju da ljubav prema programiranju pokušaju prenijeti i na druge jer smatraju da je to jedna blagodat koja čovjeka može učiniti prvenstveno sretnim, može mu obezbijediti poslovnu karijeru ili biti lijep i interesantan hobi. 

Poziv “software developer” ili kako ga neki još uvijek zovu “programer” jedan od rijetkih poziva koji se započinje prvo iz znatiželje i ljubavi prema kompjuterima i programiranju, zatim rješavanju matematičkih i sličnih problema, a poslije se pravi karijera. Ono najvažnije, što je u bezbroj primjera i potvrđeno, je da nije nužno da budeš dobar student ili da studiraš kompjutersku nauku da bi bio dobar programer.

Bihać Developers Meetup je nastavnak aktivnosti koje je do sada vodila Bihać .NET user grupa, a intencija je da se ova praksa proširi sa drugim temama i platformama. Ideja je podržana kako od Univerziteta u Bihaću i Tehničkog fakulteta, tako i privatnog sektora i softverske kompanije IDK studio i drugih pojedinaca koje možete pogledati na meetup stranici.

Info blok
Univerzitet u Bihaću
Pravilnici