[ Prijava ]
Objavljen u Ponedeljak, 08.03.2021 u 13:26, prije 1 mjeseci 1 sedmica 3 dana 18 sati 1 minuta 3 sekunde
OBAVIJEST O INFO DANU PO ERASMUS+ PROJEKTU TACEESM

Tehnički  fakultet Univerziteta u Bihaću partner je na Erasmus+ projektu TACEESM koji ima za cilj unapređenje studijskih programa arhitekture i građevine na području Bosne i Hercegovine, Armenije i Bjelorusije. Projektom će se izvršiti modernizacija studijskih programa za obrazovanje profila inženjera arhitekture i građevine koji je u skladu sa potrebama savremenog društva i globalnog tržišta. Uz pomoć partnera iz Evropske unije studijski programi će biti urađeni prema evropskom modelu vodeći računa o specifičnostima svake od partnerskih ustanova.  


Partnerstvo na projektu uzelo je 16 univerziteta iz Italije, Njemačke, Španije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Armenije i Bjelorusije. Koordinator projekta je Univerzitet G. d’Annunzio-Chieti, Pescara iz Italije, a trajanje projekta predviđeno je do kraja 2023. godine.

U četvrtak, 11. marta s početkom u 11h u prostorijama Tehničkog fakulteta održaće se info dan u cilju upoznavanja javnosti i interesne populacije sa detaljima i ciljevima Erasmus+ TACEESM projekta. Info dan namijenjen je za nastavnike i studente Univerziteta u Bihaću, predstavnike Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK i privrede, te medije.Info blok
Univerzitet u Bihaću