[ Prijava ]
Objavljen u Četvrtak, 31.08.2017 u 08:37, prije 5 mjeseci 3 sedmica 21 sati 43 minuta 27 sekunde
Međunarodni studentski projekat "Innovation School Sprungbrett"

U periodu 03. - 09. septembar 2017. godine održat će se praktična radionica na Tehničkom fakultetu u Bihaću u okviru međunarodnog studentskog projekta "Innovation School Sprungbrett".
 
U projektu sudjeluje sedam visokoškolskih ustanova iz Švicarske (Fakultet za arhitekturu, građevinarstvo i konstrukcije od drveta Bern i Inženjerski fakultet Neuchatel), Slovenije (Biotehnički fakultet Ljubljana), Srbije (Šumarski fakultet Beograd), Rusije (Tehnička akademija za drvo St. Petersburg), Makedonije (Fakultet za dizajn i obradu drveta Skoplje) i Bosne i Hercegovine (Tehnički fakultet Bihać). Na svim ovim institucijama obrazuju se studenti iz područja prerade i obrade drveta i proizvoda od drveta. 

Svake godine organizuju se jedna studentska konferencija i dvije studentske radionice u državama učesnicima projekta. Ukupno 28 studenata sa pomenutih fakulteta učestvuje u radu konferencije i radionicama. Sredstva za realizaciju projekta obezbjedila je švicarska fondacija Mercator.

Studenti iz 6 pomenutih zemalja će u toku boravka u Bihaću u firmi Creativa Bau Čavkunović uraditi dva prototipa elementa namještaja.


U prilogu je plakat i program radionice:

Info blok
Univerzitet u Bihaću
Pravilnici