[ Prijava ]
Angular i React na ASP.NET Core – drugi meetup Bihać Developers grupe

rugi meetup Bihać Developers grupe biće održan 16. novembra sa početkom u 17 sati na Tehničkom fakultetu. Predavanje će prezentirati korištenje Angular i React na Asp.NET Core web platformi za razvoj web rješenja. Predavanje kroz demo primjere prezentirati ovu tehnologiju i načine kako Angular i React rade sa Asp.NET Core način instalacije, razvoja i publiciranja rješenja. 
Predavanje je prilagođeno početnicima i svima koji se u budućnosti žele baviti ovom tehnologijom. 
Predavanje će održati Dobriša Adamec Solution Architect u kompaniji Citus gdje radi na razvoju i uspostavi servisno orijentiranih aplikacija. Višegodišnje iskustvo razvojnog inženjera i rada na izradi web aplikacija služi mu kao temelj današnjoj specijalizaciji: ASP.NET platforma, servisni sloj i prateći otvoreni standardi te interoperabilnost aplikacija. Uz to što nove tehnologije koristi u svakodnevnom radu znanja o njima prenosi kroz predavanja na konferencijama i okupljanjima stručnjaka te kao Microsoft certificirani trener kroz službene MOC tečajeve. Kao VP for Membership u INETA Europe organizaciji dio slobodnog vremena troši na organizaciju mreže .NET programerskih korisničkih grupa u Europi. A pa onda isto tako sa kolegama "gura" i Microsoft DevUG u Karlovcu. Zalaganje u zajednici pridonijelo je dobivanju Microsoft MVP statusa za područje ASP.NET/IIS.
Da bi prisustvovali predavanju potrebno se registrovati preko Bihać Developers meetup web stranice, i linka predavanja koje se nalazi na https://www.meetup.com/bihacdev/events/244450294/

Info blok
Univerzitet u Bihaću
Pravilnici